luni, 17 martie 2014

Maioneza pentru incepatori cu ou sau de post



   Iata doua retete pentru maioneza foarte usoare care pot fi facute intr-un minut. Nu aveti nevoie decat de un blender si va face toata treaba. Maioneza de post se face cu lapte de soia si este foarte, foarte gustoasa. Eu nu mai folosesc de mult ou in maioneza de cand am descoperit reteta pe baza de lapte si pot spune chiar ca nici cei care au gustat preparate facute cu aceasta maioneza nu au simtit diferenta. Binenteles si cea cu ou este buna in cazul in care laptele "a disparut peste noapte". Iata si retetele:

   Maioneza cu ou


   Aveti nevoie de:

  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200ml ulei de floarea soarelui
  • sare

   Se pun toate ingrediente in blender, se mixeaza la viteza mare si... asta este tot. Intr-un minut aveti o maioneza bat. Puteti dubla cantitatea ingredientelor dar nu mai mult de atat. Pentru mai multa maioneza, se mai poate adauga ulei cam inca 100ml si binenteles cat permite blenderul.


Maioneza fara ou sau de post


   Aveti nevoie de:

  • 180ml ulei de floarea soarelui
  • 20ml ulei de masline
  • 100ml lapte de soia (lapte de vaca)
  • 3 linguri suc de lamaie
  • sare
  • 1 lingurita de mustar

   Din ingredientele prezentate mai sus vor iesi 7 linguri cu varf.
   Se pun toate ingredientele in blender, se mixeaza la viteza mare si cum am mai spus...asta este tot. La fel ca in cazul maionezei cu ou totul va fi gata intr-un minut.
   In ambele cazuri daca maioneza este moale, adaugati ulei. O reteta cu maioneza fara ou gasiti aici in: Salata de boeuf.


   Am folosit un mixer pentru a vedea daca efectul este la fel. Nu are nici o legatura cu ce minuni poate face un blender. In schimb la maioneza cu ou daca puneti ingredientele intr-un borcan (sau mixer vertical) si mixati doar cu o singura paleta a mixerulu, maioneza va iesi. De ce? Pentru ca sunt amestecate toate ingredientele odata. Sincera sa fiu, la cea de post nu am incercat in borcan dar voi incerca si voi reveni cu detalii. 


   Sa aveti spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu