luni, 31 martie 2014

Cotlet de porc impanat cu usturoi la cuptor


   
   Cum nu se putea zi de nastere fara petrecere, asa nici petrecere fara mancare. Si cum stim noi romanii sa petrecem mai bine? Ei bine cu vin, preparate la cuptor, branza, ceapa verde (ca tot este in sezon), sunculita si fel si fel de nebunii. Binenteles la piece de resistance.....un chessecake cu migdale si capsuni. Ziua cui? Ziua sotului meu care a implinit frumoasa varsta de "23 ani". Nu stiu la voi cum sta treaba cu anii, dar la el merg inapoi. Voi posta pe rand fiecare reteta pas cu pas, asa ca sunt multe de povestit. La aceasta reteta am impanat carnea cu usturoi intreg si a iesit o bunatate alaturi de aromele date de condimente. Usturoiul este foarte moale, da o  aroma aparte cotletului si te ia prin surprindere atunci cand il mananci. Deci, ce poate fi mai bun de atat? Iata si reteta:


   Aveti nevoie de:

  • 2,5 kg cotlet de porc fara os
  • 25 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 4 lingurite busuioc uscat
  • 4-5 lingurite chimen
  • 4 lingurite rozmarin
  • 3-4 foi de dafin
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 400ml apa

   Cu cat sunt condimente mai multe, cu atat va iesi mai aromat. Se poate face si intr-o cantitate mai mica, gustul cu siguranta va fi acelasi. Nu uitati de semintele de chimen deoarece carnea de porc are un gust super bun datorita lor. De miros nu mai zic, banuiesc ca va dati seama in cele 3 ore cat a stat la cuptor, prin ce am trecut. Fel si fel de arome, care mai de care.

   Pentru inceput se fac gropite in carne mai mici sau mai mari, in care se introduc cateii de usturoi, cate unul, cate doi.



   Bucata de carne se stropeste cu ulei de masline, dupa care se pudreaza cu sare din abundenta, piper si multe condimente pentru un plus de aroma si savoare. 



   Se inveleste in folie de aluminiu si se baga la rece pentru 3 ore. Daca sta peste noapte, cu atat mai bine.
   Intr-o tava de cuptor se adauga ceapa taiata rondele, un praf de sare, piper si binenteles condimente, plus foile de dafin.


   Se adauga carnea, dupa cum se vede eu am avut 2 bucati mari si se toarna si cele 400ml de apa. Se stropeste cu ulei de masline si se acopera cu o folie de aluminiu.
   In cuptorul incins in prealabil la 180 grade se baga cotletul de porc pentru aproximativ 3 ore. Va fierbe domol si nu uitati sa stropiti carnea din cand in cand cu sosul din tava. Pe la jumatatea timpului se intoarce pe partea cealalta, iar cu 30 minute inainte de a fi gata, se va indeparta folia de aluminiu, se scurge o parte din apa si cu ce ramane se va stropii carnea din cand in cand.


   Cotletul de porc va fi foarte, dar foarte fraged si gustos. Mai ales cateii de usturoi sunt o bunatate. Nu uitati sa pudrati cu sare dupa ce taiati felii.

   Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu