duminică, 23 februarie 2014

Masurarea ingredientelor

   De multe ori m-am lovit de aceasta problema si cred ca ne este util  acest subiect datorita faptului ca nu toata lumea are acasa vase speciale de masurat. Recent am descoperit ca am si unitatile de masura pentru retetele in limba engleza: pe cana, lingura si lingurita care mi-a venit la pachet cu masina de facut paine. Deci fericiti cei care au asa o masinarie utila. Eu o folosesc fregvent, mai ales pentru painea cu seminte. Nu uitati ca unitatile de masura sunt foarte utile in cazul in care faceti prajituri. Nu se adauga, nu se scade. Se respecta cu strictete reteta daca doriti o prajitura ca la carte.

   Si iata unitatile de masura pentru cei care nu au un cantar de bucatarie:

1 CANA
CACAO PUDRA
130 g
MACAROANE
140 g
PESMET
60 g
OREZ
200 g
COCOS RAZUIT
70 g
NUCI / ALUNE INTREGI
120 g
FAINA
140 g
NUCI / ALUNE MARUNTITE
150 g
MALAI
160 g
VIN
200 g
GRIS
200 g
OTET
320 g
CIUPERCI
115 g
ULEI
190 g
MAZARE / FASOLE
150 g
UNT
180 g
FRUCTE SI LEGUME CUBURI
150 g
SARE
300 g
LAPTE
200 g
ZAHAR PUDRA
100 g
LAPTE PRAF
120 g
ZAHAR
200 g
PARMEZAN RAZUIT
90 g
ZAHAR BRUN
180 g
SMANTANA
200 g
STAFIDE
175 g
GEM
225 g
CUSCUS
180 g

1 LINGURA
APA
15 g
LAPTE / LAPTE PRAF
20 g
ULEI
20 g
VIN
15 g
UNT
25 g
OTET
20 g
SMANTANA
25 g
ZAHAR
30 g
SARE MARE
20 g
GRIS
25 g
FAINA
25 g
PRAF DE COPT
12 g
       
1 LINGURA = 3 LINGURITE

   Si pentru retetele in engleza:

¼  TSP
1 ml
½  TSP
2 ml
1 TSP
5 ml
1 TBSP
15 ml
1/8 CUP
30 ml
¼ CUP
60 ml
1/3 CUP
80 ml
½ CUP
125 ml
2/3 CUP
150 ml
¾ CUP
175 ml
1 CUP
250 ml
1 PINT
500 ml
1 oz (ounce)
28 g
1 lb (pound)
454 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu